Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowa z jajkiem i ślimaczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 20 dag
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
natka pietruszki 1/2 pęczka
szynka 4 pkastry
czosnek 1 ząbek
majonez wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowa z jajkiem i ślimaczkami

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, osączyć, przelać zimną wodą. Kukurydzę osączyć z zalewy, jajka pokroić w ósemki albo dużą kostkę. Pietruszkę opłukać i drobno pokroić. Szynkę pokroić na paski i zwinąć w ślimaczki. Makaron wymieszać z natką pietruszki, czosnek zmiażdżyć albo przecisnąć przez praskę. Dodać do majonezu, wymieszać i doprawić. Wszystkie składniki wyłożyć na talerz i polać sosem majonezowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak