Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ebi katsu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

surowe krewetki 0,5 kg
jajko
panko
sos chili
cytryna 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ebi katsu

Wykonanie jest bardzo proste: w garnku rozgrzewamy olej, jajko roztrzepujemy. Krewetki najpierw maczamy w jajku, później w panko i smażymy na głębokim oleju. Odsączamy na ręczniku papierowym, lekko solimy, skrapiamy sokiem z cytryny i gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 31.03.2012 10:42
fajny przepis ale gdzie to panko można kupić? czy to jest coś takiego jak bułka tarta?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak