Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowa bruschetta

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory świeże 2 szt
Przyprawa do dań kuchni włoskiej Prymat 1 szczypta
rukola do dekoracji
ciabatta 1 szt
pomidory suszone w zalewie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowa bruschetta

Bagietkę kroimy na mniejsze kromki i zapiekamy w piekarniku w 180 C aż się lekko przyrumienią. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory krojone z oliwą i czosnkiem mieszamy ze świeżymi pomidorami i doprawiamy przyprawą kuchni włoskiej. Można też dodać odrobinę soli. Nakładamy na lekko przypieczoną bagietkę i dekorujemy rukolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 27.07.2012 09:55
Lubię takie śniadanko.
cooleczka 03.04.2012 22:36
wygląda wyśmienicie :)
Jolanta40 31.03.2012 10:31
dziękuję
gottrina 31.03.2012 09:21
smaczny pomysł na smakowite śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak