Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur z Wędzoną Kiełbasą zakwas na żur

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 litr
zakwas na żur 1 litr
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
marchewka ugotowana 2 szt z rosołu
chrzan tarty do smaku
ziemniaki 1/2 kg
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
kiełbasa 25 dkg wędzonej
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
Ziele angielskie całe Prymat 3 kulki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żur z Wędzoną Kiełbasą zakwas na żur

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wywar doprowadzić do wrzenia ,dodać ,liść laurowy ,ziele angielskie,kiełbaskę ,obraną cebulę, ząbki czosnku, pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości .Potem do wywaru wlać zakwas .Jak się zupa zagotuje, to doprawić do smaku chrzanem ,solą i majerankiem. Kiełbasę wyjąć i pokroić na kawałki .Do każdej porcji zupy dodać po kilka kawałków marchewki i kiełbaski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 05.08.2013 16:18
uwielbiam żurek
plocia 15.09.2012 21:52
uwielbiam zupa, ale rzadko ją robię bo mąż nie lubi
Łukasz15 30.07.2012 09:29
Pyszny żurek
Aneta41 23.05.2012 09:09
świetny
Katarzyna59 05.05.2012 18:39
super
Elżbieta17 22.04.2012 19:29
rewelacja:)
smakowita 30.03.2012 21:30
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
gosia47-47 30.03.2012 19:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak