Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona cielęcina z rozmarynem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec cielęcy 1 kg.
sól 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
rozmaryn - igiełki 2 łyżeczki
masło 1 łyżka
bulion 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: duszona cielęcina z rozmarynem

mięso umyć osuszyć,sól,pieprz i rozmaryn wymieszać ze sobą i natrzeć przygotowaną mieszanką mięso zawinąć w folię i odstawić najlepiej na noc do lodówki następnego dnia stopić tłuszcz w brytfannie włożyć mięso i obsmażyć na rumiano z każdej strony,zmniejszyć ogień podlać bulionem lub wywarem przykryć i dusić ok.1,5godz.co jakiś czas obracając mięso ,po tym czasie zlać sos dolać do sosu wino zagotować i doprawić do smaku,podawać przygotowaną pieczeń z sosem i warzywami ugotowanymi na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 09.07.2013 20:19
pyszne i aromatyczne danie
Seba 12.04.2012 09:31
super
Wafelek2601 01.04.2012 12:17
Ależ to musi smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak