Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona kaczka z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1
ser feta 20 dag
ser żółty 15 dag
woda 150 ml
oliwa
wino ryżowe 2 łyżki
oregano szczypta
pieprz szczypta
borowiki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona kaczka z serem

Mrożoną kaczkę dobrze umyć do środka kaczki włożyć ser feta , ser żółty , grzyby marynowane i kaczkę włożyć do naczynia żaroodpornego . Na wierzch kaczki natrzeć oliwą z oliwek, winem ryżowym następnie obsypać oregano , papryką czerwona oraz pieprzem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, po 10minutach pieczenia zalać kaczkę rozrobionymi w wodzie kostkami bulionowymi i kaczkę piec aż się zrumieni . Następie wyjąc i pokroić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 17.08.2012 17:09
nie widzę nic dziwnego w tym połączeniu, mięso często je się z serami..
gusia1000 22.07.2012 17:48
Nie jadłam.
Rafał10 25.05.2012 21:18
wykwintne danie ... bardzo lubię takie połączenia smaków! Wypróbuję !
marcinek 03.04.2012 13:27
Pyzo twoje komentarze stają się nie smaczne
staropolanka5 30.03.2012 22:32
ciekawe jak smakuje
SmacznaPyza 30.03.2012 20:54
boszszszsze, cóż to za połączenie?!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak