Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2
pieczarki 200 g
woda 100 ml
sól szczypta
pieprz szczypta
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z pieczarkami

Udka z kurczaka umyć i włożyć do brytfanny przyprawić solą , pieprzem oraz przyprawą do kurczaka , pieczarki oczyścić i przekroić na pół , wysypać je na udka i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C , 2 kostki bulionowe rozpuścić w 100ml wody . bulion wlać po 10 minutach pieczenia się udek piekarniku . Udka następnie piec aż się skórka zrumieni . Udka wyjąc na talerz i posypać upieczonymi pieczarkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.07.2012 19:21
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak