Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem wg Piotra

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 g
jajko 2
sól 1 ły żeczka
woda
mięso z wędzonej ryby 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem wg Piotra

Na początek ciasto do miski wsypujemy mąkę , dodajemy , jajka , sól i wodę w zależności jak duże są jajka (ćwierć szklanki) i wszystko dobrze wymieszać by powstało nie klejące się ciasto . Następnie rozwałkowujemy cienko, wycinamy np kieliszkiem okręgi . Następnie z ryby ściągamy skórę , i wyjmujemy czyste mięso , mięso przyprawiamy solą i układamy na środku każdego pieroga . Następnie pierogi zamykamy i odstawiamy na 30min do lodówki . Po tym czasie pierogowe ciasto będzie lepsze . Pierogi wrzucamy do osolonej gotującej się wody w garnku i gotujemy około 8 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.07.2012 17:02
One zawsze są dobre.
agnieszka214 02.04.2012 09:06
bardzo fajne zrobiłam pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak