Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z pieczarkami i serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 g
ser żółty 30 dag
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
sól szczypta
pieprz szczypta
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z pieczarkami i serem

Na początek mięso z indyka umyć , pokroić w plastry naciąć w każdej z nich kieszonkę . Pieczarki umyć , oczyścić , pokroić i usmażyć na oliwie z dodatkiem soli i pieprzu , wyjąc odsączyć i powkładać w kieszonki mięsa . Następnie jeżeli zachodzi taka potrzeba owinąć nicią bawełnianą i wykładać na rozgrzana oliwę na patelni smażyć aż się zrumieni z każdej strony. Dodając posiekane zioła . Ser potrzeć na tarce o małych oczkach , wrzucić do garnka , dolać odrobinkę śmietany i poczekać aż się roztopi na małym ogniu. Następnie faszerowane mięso wyjąć i polać roztopionym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.07.2012 17:10
Dobre.
ronald88 07.04.2012 17:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak