Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puree z ziemniaków i brokuł

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
smietana 18% 3 łyżek
sól
szpinak mrożony 100 g
brokuły 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: puree z ziemniaków i brokuł

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie z brokułami .
Po ugotowaniu oba warzywa przeciskamy przez prasę lub mielimy blenderem , dodajemy śmietanę i rozmrożony szpinak , dokładnie mieszamy , formujemy łyżką kluseczki układamy na talerzu :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 04.02.2013 08:01
Pyszności
Pajecznik 13.05.2012 15:28
czasem pozwalam sobie na dodanie sera :)
Anna133 11.05.2012 08:29
Iza nie robiłam z kalafiorem , ale kto wie z tym włoskim zielonym być może , też będzie smaczne
Iza10 08.05.2012 10:57
a kalafior tez można dodać ?
Anna133 03.04.2012 13:03
Może być świeży ale trzeba go zmiksować blenderem :)
aredzimska 03.04.2012 12:24
czy szpinak może być świeży czy koniecznie mrożony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak