Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie do faszerowanej papryki

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 60 dag
cebula 4 sztuki
czosnek 4 ząbki
olej do smażenia
mięso mielone 1 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat do smaku
pieprz do smkau

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie do faszerowanej papryki

Pieczarki obieramy i kroimy w grubą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i tez podduszamy na patelni, jeszcze przed dodaniem do nich mięsa mielonego tak pzrez 4 minuty. NAstępnie gdy mięso będzie prawie gotowe dodajemy pieczarki i jeszcze wszystko razem smażymy. Doprawiamy mocno do smaku ziołami, pieprzem i przyprawą do kebaba, osobiśvie polecam takze papryczkę do chilli, mi niestety zbrakło. Farsz jest smaczny by dodać go do papryki i by powstały papryki faszerowane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 01.01.2013 22:06
pycha
dianix 12.11.2012 20:53
pyszne
Elżbieta17 04.08.2012 11:32
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak