Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 2 szt
ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielski 1 szt
por do smaku
seler do smaku
kasza jęczmienna do smaku
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Żeberka wkładamy do garnka i doprowadzamy do zagotowania. Zbieramy wytworzoną pianę na wrzątku i dodajemy wszystkie składniki oprócz ziemniaków i kaszy. Gotujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Po kilku minutach do wywaru dodajemy kaszę jęczmienną i gotujemy 15 - 20 min. Następnie dodajemy pokrojone i opłukany ziemniaki i gotuje do ich miękkości. Gotowy krupnik podajemy gorący, można posypać natką pietruszki lub koperkiem. Pyszny jest ze świeżym chlebem.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 24.04.2013 21:05
mniam mniam
kate.500 13.10.2012 21:53
uwielbiam takie zupki
Bernadeta1 06.10.2012 09:42
lubię krupnik
ElizaT 29.09.2012 10:47
przepyszny
Justyna28 07.07.2012 19:23
pysznie:)
m1monika 09.04.2012 22:57
moja ulubiona
Ewelina47 08.04.2012 20:16
uwielbiam
Norgiusz 06.04.2012 08:24
super
joanna77 03.04.2012 09:47
smaczne
Ada-Gaba 03.04.2012 07:23
bardzo lubię
olkaaa 02.04.2012 07:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak