Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bocianowe nadzienie

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 sztuk
ziemniaki 1 kg
smalec 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bocianowe nadzienie

Ziemniakami postępujemy tak: ścieramy tak jak to robimy na placki ziemniaczane, na tarce o małych oczkach. Tak samo robimy z dwiema cebulami, natomiast pozostała jedną z 3 musimy zeszklić na patelni, oczywiście rozgrzanej na smalcu, chyba,że ktoś nie ma to oleju. Masę ziemniaczaną i starą cebulę wrzucamy do patelni i smażymy tak aby ziemniaki straciły swój surówy smak, tzw. surowizne -w ten sposób to ujmę. Przyprawiamy, ja przyprawiam tak by był ostry smak.


Polecam przygotować, przepis na całe danie z ciastem jets w mojej księdze, dodany juz dawno. Mało osób jadło, dlatego zaryzykujcie i zróbcie. Pozdrawiam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 01.04.2012 20:38
coś z moich stron.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak