Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pleśniak

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
margaryna kostka 1 szt
mąka 3 szkl
cukier 1 szkl
proszek do piecznia 2 łyżki
kakao 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pleśniak

Kroki postępowania

1
Z mąki, żółtek, margaryny i cukru zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao. Wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkować białe ciasto i wyłożyć na blachę.
Krok 1 - pleśniak foto
2
Na białe ciasto wykładamy dżem. Ścieramy na dżem ciemne ciasto. Z białek ubijamy pianę i wykładamy na ciemne ciasto. Ścieramy następnie ciasto jasne.
Krok 2 - pleśniak foto
3
Pieczemy w piekarniku ok 50 minut.
Krok 3 - pleśniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 31.03.2012 05:33
super ciacho
Cukiereczek13 30.03.2012 15:46
lubię taki :) kiedyś jadłam, pycha ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak