Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz roladowy

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielonka 15 dag
szynka 15 dag
fasola czerwona z puszki 1 sztuka
pieczarki 40 dag
ziemniaki ugotowane 2 kg
cebula 2 sztuki
papryczka chili 1/2 sztuki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz roladowy

Ziemniaki ugotowanee, cieplutkie przekręcamy przez maszyke.
Cebule obieramy, kroimy w drobną kosteczke.
Dodajemy do niej - Pieczarki, któe wcześniej obieramy. Kroimy w kostkę i podduszamy na patelni. Dodajemy sól, pieprz, pokrojoną papryczkę chilli do smaku. Dodajemy Pokrojone w kostkę szynkę i mielonkę( maja byc w palsterkach).Na koniec łączymy je z gorącymi przekręconymi ziemniakami i fasolą.. DLatego najlepiej najpierw poddusic wszytsko, a potem zajac się przekęcaniem gorących ziemniakków. Wszystko zmieszane doprawiamy do smaku.

Podawać do wafli -zawijac w rolade, mozna nawet samo zjesc, bo jest pyszne:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 01.09.2012 21:05
bardzo mnie zainteresował
kate.500 16.06.2012 17:54
pycha
Sroczka 06.06.2012 12:36
Z chęcią zjadłabym roladę z takim farszem.
dianix 01.04.2012 20:38
wyprobuję go z pewnoscią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak