Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przepis na grzybki w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda letnia 4 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
sól 1 łyżka
cukier 1 szklanka
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: przepis na grzybki w occie

Umyte grzyby wrzucamy do garnka.Zalewamy 4 szklankami wody, solimy 1 łyżką soli i dolewamy parę łyżek octu.Mieszamy.Gotujemy. Gdy zacznie zbierać się pielinka, zbieramy to i wylewamy. Całość gotowania nie powinna przekroczyć 15-20 minut. Następnie odcedzamy grzyby.Gotowe grzyby wkładamy do wcześniej wyparzonych słoików na wysokość 3/4 i zalewamy gorącą zalewą.Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.Zakręcamy.Pasteryzujemy 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.05.2012 22:50
Też co roku, w sezonie grzybowym je robię.
ronald88 26.04.2012 14:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak