Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przepis na pikle

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ocet 10 % 1 szklanka
woda letnia 6 szklanek
cukier drobny 6 łyżek
sól do smaku 1 łyżka
ogórki świeże 10 sztuk
koper 1 sztuka
chrzan świeży 1 sztuka
Gorczyca biała cała Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
czosnek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: przepis na pikle

Do garnka wlewamy jedną szklankę octu, sześć szklanek wody, sześć łyżek cukru i jedną płaską łyżkę soli.Całość gotujemy.Słoik wyparzamy.Ogórki myjemy, obieramy. Następnie kroimy jeden ogórek na cztery części.Do wyparzonego słoika wrzucamy listek laurowy, ziele angielskie, chrzan, gorczyce,czosnek,koper.Ogórki ułożyć w słoju ciasno ,poziomo jeden koło drugiego.Zalewamy zalewą.Wkładamy do garnka w ciepłej wodzie.Pasteryzujemy 3-4 minuty.Wyjmujemy słoiki i układamy górą do dołu..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.05.2012 22:46
Też je robię na zimę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak