Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekka zupa marchewkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 sztuka
ziemniaki ugotowane 4 sztuki
sól do smaku 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
marchew 1 sztuka
woda 2,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: lekka zupa marchewkowa

Dużą świeżą marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce najlepiej plastikowej. Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w kosteczki. Nastawić duży garnek, wrzucić kość ze schabu i zalać ok.2,5 litrami zimnej wody.Gotować na średnim ogniu najlepiej pod przykryciem.Gdy się ugotuje- przecedzić. Do tego samego garnka wrzucić ziemniaki, marchew i zalać gorącym wywarem ze schabu. Posolić, popieprzyć,pomagować do smaku. Gotować do miękkości warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 13.02.2013 15:14
2,5 litra wody i tylko jedna marchewka? To co to za zupa marchewkowa? I w końcu ma być schab, czy kości od schabu, bo to bardzo duża różnica?
gusia1000 15.05.2012 16:20
Dobra i tylko taką na wiosnę robić.
kriso 30.03.2012 19:32
rewelacyjny przepis
mz00ms 30.03.2012 11:10
troszkę intrygujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak