Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka pomieszana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
kapusta kiszona 3 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka pomieszana

Buraki ugotować, wystudzić i obrać. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę odcisnąć (jeśli bardzo kwaśna wypłukać), pokroić. Połączyć kapustę z burakami. Dodać olej i wymieszać. Doprawić surówkę solą, pieprzem i cukrem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak