Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do dowolnego ciasta.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaszy manny 4 łyżki
mleko 0,5 litra
masła roślinnego lub margaryny 25 dag
cukru 1 szkl
kakao ewentualnie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do dowolnego ciasta.

Ugotować gęstą kaszkę na mleku,ostudzić.Wsypać cukier i wymieszać. Masło utrzeć,aby było gładkie i puszyste.Dodawać po łyżce kaszki i ucierać. Jeśli ktoś lubi dodać olejku zapachowego. Można dodać kakao lub dać kakao do połowy i przełożyć ciasto raz kremem jasnym a raz ciemnym (ale wtedy trzeba zrobić więcej). Smacznego życzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 11.11.2012 13:39
prosta i smaczna
wedith1 09.02.2011 23:12
Masa jest smaczna i pasuje do wszystkiego! :)
iknkirke 29.12.2010 09:04
dobra
SmacznaPyza 13.08.2010 08:30
masę grysikową to pamiętam z dzieciństwa - moja Babcia taką robiła....
ZEWA 09.08.2010 21:28
Uniwersalna masa, do wielu ciast.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak