Masa do dowolnego ciasta.

Masa do dowolnego ciasta.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszy manny

    4 łyżki
  • mleka

    0,5 litra
  • masła roślinnego lub margaryny

    25 dag
  • cukru

    1 szkl
  • kakao ewentualnie

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować gęstą kaszkę na mleku,ostudzić.Wsypać cukier i wymieszać. Masło utrzeć,aby było gładkie i puszyste.Dodawać po łyżce kaszki i ucierać. Jeśli ktoś lubi dodać olejku zapachowego. Można dodać kakao lub dać kakao do połowy i przełożyć ciasto raz kremem jasnym a raz ciemnym (ale wtedy trzeba zrobić więcej). Smacznego życzę.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

11.11.2012 13:39
prosta i smaczna

wedith1

09.02.2011 23:12
Masa jest smaczna i pasuje do wszystkiego! :)

iknkirke

29.12.2010 09:04
dobra

SmacznaPyza

13.08.2010 08:30
masę grysikową to pamiętam z dzieciństwa - moja Babcia taką robiła....

ZEWA

09.08.2010 21:28
Uniwersalna masa, do wielu ciast.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat