Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczny mielony

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
jajko 2 sztuki
chleb 2 kromki
pieczarki 10 sztuk
ogórki konserwowe 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtaczania
cebula ok. 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczny mielony

Chleb namoczyć w wodzie, odcisnąć. Dodać do mięsa. Dodać pokrojoną drobno cebulę i zmiażdżony czosnek. Wbić jajka, doprawić do smaku, zarobić masę. Pieczarki umyć, pokroić w półplasterki, przesmażyć na maśle. Dodać tartą bułkę, wymieszać. Ogórki zetrzeć na tarce, odcisnąć z soku. Dodać do pieczarek, dodać też drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku i wymieszać. Kawałki masy mięsnej rozpłaszczać na dłoni, nakładać przygotowany farsz i zwijać podłużne kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 11.01.2014 15:07
bardzo lubię takie
Joanna46 30.03.2012 14:40
Ładnie się prezentuje.
Katarzyna87 30.03.2012 11:49
Ciekawe składniki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak