Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowa z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25-30 sztuk
ogórki konserwowe 6-7 sztuk
cebula 1 sztuka
szynka 4 plastry
natka pietruszki 1 pęczek
orzechy 0k. 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowa z orzechami

Pieczarki ugotować w osolonej wodzie, dobrze osączyć, wystudzić. Można wycisnąć ręką. Pokroić w plastry albo w ćwiartki. Ogórki pokroić w kostkę razem z cebulą. Część szynki pokroić w kostkę, a część w paski. Natkę opłukać i posiekać. Pieczarki, cebulę, ogórki, szynkę pokrojoną w kostkę oraz część pokrojonej natki połączyć, doprawić do smaku, dodać majonez, wymieszać. Wyłożyć na półmisek albo talerz. Obsypać orzechami i natką. Obłożyć ślimaczkami z szynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak