Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 12-15 sztuk
marchew 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
masło 2-3 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
mąka
śmietana
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę. Dodać pieczarki, wymieszać i razem przesmażyć. Pieczarki zalać wodą i zagotować. Dodać kostkę rosołową i zagęścić mąką. Doprawić do smaku, dodać śmietanę, wymieszać. Podawać z makaronem, albo z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smerfetka250 14.04.2012 11:57
pychota
Justyna Jussstiii 30.03.2012 09:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak