Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z pekinką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cebula 1 sztuka
mleko 4-5 łyżek
kapusta pekińska 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z pekinką

Kapustę obrać z wierzchnich liści, drobno poszatkować, obsypać przyprawą kuchenną, drobno poszatkować, obsypać przyprawą kuchenną. Odstawić na ok. 30 minut, kilkakrotnie przemieszać. Gdy zmięknie odcisnąć, dobrze ugniatając w dłoniach. Dodać do mięsa, wbić jajka, dodać drobno pokrojoną cebulę, bułkę tartą i mleko. Doprawić do smaku. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, na niezbyt dużym ogniu kilkakrotnie obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak