Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warstwowa sałatka śledziowa z kaparami i żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula biała 1 szt
cebula czerwona 1 szt
pęczek koperku
cytryna 1 szt
oliwa
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowa sałatka śledziowa z kaparami i żurawiną

Filety opłukać zimną wodą pokroić w kostkę włożyć do miski, skropić oliwą z oliwek i cytryną odstawić na 12 godzin.
Osuszyć.
Paprykę rozkroić na pól oczyścić z nasion i białych włókien.
Pokroić w drobną kostkę, cebulę i ogórki obrać drobno pokroić w kostkę.
Sałatkę układać warstwami w misce.
Na dno układamy pokrojoną paprykę następnie warstwę śledzi, cebulę czerwoną, śledzie, ogórek, cebulę białą, śledzie. Na wierzch kapary i suszona żurawina.
Skropić oliwą z oliwek.
Zrobić dekorację z kopru i skórki z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 08.10.2012 23:53
Bardzo apetyczne połączenie z żurawiną.
[email protected] 27.06.2012 16:10
dobre
[email protected] 02.06.2012 17:34
Pyszny pomysl
Justyna Jussstiii 30.03.2012 13:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak