Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1,5 litra
kość wieprzowa 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuk
cebula 1 sztuka
ziele angielskie 6 sztuk
boczek 10 dag
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
mąka 2 łyżki
przyprawa do zup do smaku
marchew 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczanka

Ugotuj wodę z kością wieprzową, przyprawami i pokrojonymi w kostkę ziemniakami, marchwią oraz z cebulą. Gotuj do miękkości, Zrób zasmażkę na pokrojonym w kostkę boczku, dodaj mąkę, mieszaj aż się zarumieni, dodaj trochę wody i zakłóć zasmażką zupę. Potem dopraw magą do smaku i dodaj posiekaną drobno pietruszkę,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 24.07.2012 22:42
mm bardzo smacznie wygląda;))
Fiffi 12.06.2012 23:02
moja babcia taką gotowała, całe lata jej nie jadłam-bardzo smaczna
wojr63 20.05.2012 23:11
bardzo dobra
Wacław 26.04.2012 10:01
pyszna zupa !
Kikiriki 22.04.2012 17:57
super
cooleczka 16.04.2012 00:24
przyznaje, że takiej jeszcze nie jadłam
Urszula5 14.04.2012 21:20
bardzo pyszna i delikatna
smile 02.04.2012 20:08
smaczna =)
hastalavista 01.04.2012 19:11
super :)
Mysiunia 01.04.2012 14:13
pyszna zupa! :)
edi 31.03.2012 20:59
smaczna
MAR3STA 31.03.2012 17:58
fajna zupka
treonina 29.03.2012 23:40
bardzo łatwe i pyszne danie :-) polecam
agunesu 29.03.2012 22:27
jak ja dawno takiej zwyczajnej, prostej zupki nie jadlam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak