Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tajska zupa pomidorowa z krewetkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 70 g
cebula biała 1 szt
krewetki mrożone 50 g
olej ryżowy 1 łyżka
mleczko kokosowe 200 ml
bulion drobiowy 300 ml
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
sos rybny do smaku
pomidory krojone z puszki 4 łyżki
rzeżucha do dekoracji
Mieszanka: 130 g
groszek 130 g
marchew 130 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tajska zupa pomidorowa z krewetkami

Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelnie. Kiedy będzie zeszklona dodajemy krewetki. Smażymy tak długo aż soki z krewetek odparują. Zalewamy bulionem dodajemy mleczko kokosowe, imbir i odsączony groszek z marchewką. Gotujemy na maleńkim gazie 5 minut. Makaron gotujemy w osobnym garnuszku i odcedzamy.Doprawiamy sosem rybnym i dodajemy pomidory. Pozostawiamy jeszcze chwilę na gazie i dodajemy makaron i dekorujemy rzeżuchą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 18.01.2016 21:16
znakomity pomysł! krewetki + pomidory= zestawienier idealne!
Megi 14.01.2015 07:11
zapowiada się pysznie, pięknie podana
jogobella231
jogobella231 20.04.2012 21:59
extra
andzia123 06.04.2012 20:23
rewelacja
Jolanta40 30.03.2012 14:59
dziękuję
Justyna Jussstiii 30.03.2012 09:27
super
caralajna 29.03.2012 20:06
uwielbiam tajskie zupy, ta na pewno by mi smakowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak