Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb pszenny z masłem i solą prowansalską

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej typ 550 500 g
masła 1 łyżka
sól prowansalska 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
woda letnia 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenny z masłem i solą prowansalską

W osobnej misce mieszamy dokładnie jajka, dodajemy letnią wodę i mąkę. Dosypujemy drożdże, cukier i sól oraz dodajemy masło. Całość w miarę dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia z wypiekacza do chleba. Nastawiamy program na 3 godziny, wtedy skórka będzie chrupiąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 17.04.2012 21:06
lubię taki
Monika79 17.04.2012 21:06
lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak