Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik litewski %

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miód- szklanka 250 ml
woda 250 ml
wanilia 1
gałka muszkatałowa 1
spirytus 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik litewski %

Zagotować wodę z miodem, wrzucić do niej utłuczone przyprawy i gotować kilka minut, po czym odstawić na pół godziny. Przecedzić, jeszcze raz zagotować i wrzątek przelać do dzbanka z przykrywką. Dodać spirytus i szybko wymieszać. Podawać gorący w kieliszkach od wódki lub małych filiżaneczkach od kawy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 29.04.2011 02:33
dobre:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak