Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar ze śledzi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 szt
cebula biała 1 szt
pęczek koperku 1 szt
kapary
cytryna 1 szt
oliwa
cebula czerwona 1 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar ze śledzi

Filety opłukać zimną wodą, pokroić w kwadraty 2 cm włożyć do miski.
Skropić oliwą z oliwek i cytryną ostawić na 12 godzin. Następnie osączyć posiekać w kostkę.
Paprykę rozkroić na pół, oczyścić z nasion i białych włókien, pokroić w drobną kostkę.
Cebulę i ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę.
Śledzie wymieszać z papryką ogórkami i cebulą. Skropić jeszcze raz oliwą i sokiem z cytryny.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
Z masy warzywno-śledziowej, uformować (nie)wielkie porcje.
Udekorować gałązkami kopru, kaparami i ewentualnie rodzynkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 05.12.2012 19:28
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak