Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SEVICHE

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny 4 łyżki
papryczka chilli 1 lub 2
cebula 1
sos sojowy 1 łyżka
czosnek wyciśnięty 0.5 łyżki
imbir starty 0.5 łyżki
pieprz czarny 0.5 łyżeczki
cukier do smaku
kolendra
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0.5 łyżeczki
sok z limonki 2 (do smaku)
ryba 1 (biała)

Przepis i sposób przygotowania na: SEVICHE

Pokroić rybę w 3 cm kostkę, odrzucając skórę i ości. W szklanym lub fajansowym naczyniu ułóż warstwami rybę i ostrą papryczkę. Zalej sokiem z limonki, dodaj cebulę, czosnek, imbir, kolendrę, sól, pieprz i cukier. Marynuj w lodówce co najmniej 4 godziny.
Co godzinę dobrze wymieszaj, żeby cała ryba wchłonęła sok.

PS; NA SEVICHE RYBA MUSI BYĆ SUPER ŚWIEŻA. NAJLEPSZE SĄ BIAŁE FILETY Z SOLI; OSTATECZNIE MOŻE BYĆ DORSZ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chamois
chamois 29.03.2012 16:44
mniam
chamois
chamois 29.03.2012 16:44
mniam
chamois
chamois 29.03.2012 16:44
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak