Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z tuńczykiem, twarożkiem i orzeszkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 400 g
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
ser biały 450 g
oliwki zielone 20 sztuk
orzeszki ziemne 1/3 szklanki
przyprawa do potraw Kucharek
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z tuńczykiem, twarożkiem i orzeszkami

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Osączamy. Ser kruszymy, tuńczyk rozdrabniamy widelcem, oliwki kroimy w talarki i łączymy wszystko z makaronem. Przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem ziołowym, mieszamy i przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Posypujemy przyprawą do pizzy i oregano. Orzeszki rozdrabniamy w blenderze i posypujemy nimi makaron. Całość zapiekamy pod przykryciem około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak