Porterówka

Porterówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porter

    300 ml
  • spirytus

    100 ml
  • piwo ciemne

    0,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmieszać piwo z porterem i rozpuścić w nim cukier. Do tego wlać powoli spirytus mieszając. Pozostawić na 2-3 dni aż wytworzony osad opadnie całkowicie na dno i przelać do butelek. Wódka zyskuje na smaku gdy stoi dłużej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

elwal

06.08.2010 21:34
A Porter to nie piwo ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat