Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porterówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porter 300 ml
spirytus 100 ml
piwo ciemne 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Porterówka

Zmieszać piwo z porterem i rozpuścić w nim cukier. Do tego wlać powoli spirytus mieszając. Pozostawić na 2-3 dni aż wytworzony osad opadnie całkowicie na dno i przelać do butelek. Wódka zyskuje na smaku gdy stoi dłużej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 06.08.2010 21:34
A Porter to nie piwo ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak