Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kaszą i paprykową kiełbasą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 100 g
cebula 2 sztuki
marchewki 2 sztuki
por 1 sztuka
kasza jęczmienna 100 g
małe paprykowe kiełbaski 100 g
bulion warzywny 1,5 litra
czosnek 1 ząbek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kaszą i paprykową kiełbasą

1. Boczek, cebulę, marchew kroimy w kostkę. Pora (tylko białą część) kroimy w półplasterki. Kaszę płuczemy i odstawiamy by odciekła.
2. W garnku o grubym dnie powoli wytapiamy boczek. Gdy będzie już lekko rumiany dodajemy warzywa i kaszę. Całość zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy na małym ogniu przez 25 minut.
3. Do zupy dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.02.2013 12:48
przepis przypadł mi do gustu, treściwa i apetyczna
KasiaK90 20.04.2012 08:15
wygląda zachęcająco
tomosatomos 08.04.2012 17:17
bardzo mi się podoba
Aneta41 04.04.2012 12:29
świetne
Justyna Jussstiii 29.03.2012 15:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak