Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kule ziemniaczano-pieczarkowe z jajkami i twarożkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10
pieczarki 100 g
jajko ugotowane na twardo 3
biały ser 250 g
koperek 1 łyżeczka
pietruszka zielona 2 łyżki
jajko 2
mąka kukurydziana 9 łyżek
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Kule ziemniaczano-pieczarkowe z jajkami i twarożkiem

Ziemniaki gotujemy, ubijamy. Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę i smażymy. Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy pieczarki, pokruszony ser, starte jajka, mąkę, przyprawiamy i wbijamy jajka, całość mieszamy. Z gotowej masy formujemy kule, układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 45 minut.
Podajemy np. z sosem pieczarkowym i dowolną jarzynką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 31.03.2012 19:32
rewelacyjne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak