Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzeżuchą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 4 sztuki
jabłko 2 sztuki
czosnek 1-2 ząbki
rzeżucha 1 garść
majonez wg uznania
sok z cytryny
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzeżuchą

Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce, na dużych oczkach. Tak samo zetrzeć obrane jabłka i skropić sokiem z cytryny. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Rzeżuchę opłukać i osączyć. Wszystkie przygotowane składniki surówki połączyć. Doprawić do smaku. Powinien być dość wyrazisty. Dodać majonez i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 06.05.2012 09:51
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak