Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 5-6 sztuk
masło 3 łyżki
jabłko 1 sztuki
cebula 1/2 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
mąka
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew na ciepło

Marchew obrać, umyć zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno pokroić. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce tar jak marchew. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i marchew. Wymieszać i dusić przez 3-4min. Można podlać niewielką ilością wody. Dodać jabłko, oprószyć przyprawą i wymieszać. Dusić do miękkości marchewki. Doprawić do smaku. Można oprószyć mąką i podlać odrobiną wody. Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 10.04.2012 23:04
nie jadłam jeszcze takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak