Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie szaszłyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
pieczarki 8-10 sztuk
cebula 1 i 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie szaszłyki

Cebulę obrać. Część drobno pokroić i dodać do mięsa, a pozostałą pokroić na kawałki tak by można nadziewać ja na patyczki. Do mięsa wbić jajko dodać 2 łyżki bułki tartej i 3 łyżki wody. Doprawić do smaku i zarobić masę. Masa musi być zwięzła. Jeśli jest zbyt miękka dodać bułkę. Pieczarki opłukać, osączyć i przekroić na połowy jeśli są duże. Z mięsnej masy forować niezbyt duże kulki i nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z cebulą i pieczarkami. Na dużej patelni rozgrzać olej układać szaszłyki i smażyć kilkakrotnie obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 16.04.2012 22:51
Smaczne :)
anja3107 29.03.2012 12:31
naprawdę szybkie ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak