Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami i łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 1 szt
makaron penne 1/2 opakowania
cebula 1 szt
pieczarki 1/2 kg
marchewka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami i łososiem

Makaron gotujemy al dente. Marchewkę kroimy w kostkę i gotujemy na parze do miękkości razem z rybą owiniętą w folię aluminiową. Pieczarki pokroić na kawałki i cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć pieczarki i cebulę. Dodać do makaronu. Ugototowaną marchewkę dodać do makaronu. Rybę obieramy ze skóry (jeśli jest), wyciągamy ości (jeśli są) i rozdrabniamy na kawałki i dodajemy do makaronu. Szklankę wody wlewamy do garnka i dodajemy mąki i robimy sos. Dodajemy skórkę od cytryny (1/2). Dodajemy łyżeczkę masła i i kilka łyżek mleka. Zagotowujemy i zalewamy makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 11.08.2012 13:43
brzmi wybornie
cooleczka 11.08.2012 13:43
brzmi wybornie
IlonaAlbertos 05.08.2012 22:32
Wszystko to, co lubię.
Wacław 07.05.2012 11:18
pycha,mniam
olkaaa 07.05.2012 07:46
ciekawe
olkaaa 07.05.2012 07:46
ciekawe
ronald88 29.03.2012 15:26
super
freekate 29.03.2012 10:46
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak