Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana kapusta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
cebula 1 szt
mąka 1-2 łyżeczki
smalec 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana kapusta

Kapustę odcisnąć, zalać wodą postawić do gotowania. Cebulę obrać pokroić w piórka. Przesmażyć na małej ilości oleju dodać do kapusty i gotować do miękkości. Posolić. Ze smalcu i mąki zrobić białą zasmażkę, dodać do kapusty wymieszać. Doprawić do smaku. Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak