tarta z kremem

tarta z kremem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto kruche

    1 porcja
  • Krem:

  • mleko

    1 szkl
  • cukier

    0,5 szkl
  • mąka

    0,5 szkl
  • żółtko

    1
  • cukier wanilinowy

    1 opak
  • mleko

    1 szkl
  • Dodatki:

  • owoce

  • galaretki

    2 różne
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ciasto kruche wykładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy w 180 stopniach przez jakieś 20 minut. Mleko i cukier zagotowujemy. Mąkę. żółtko, cukier wanilinowy wymieszać ze szklanką mleka. Całość wlać do gotującego się mleka z cukrem. Mieszać szybko aż zgęstnieje. Galaretki ropuszczamy we wrzątku. Krem wykładamy na upieczone ciasto, kładziemy owoce. Wykładamy tężejące galaretki.
Smaczności

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bursztynek

07.11.2012 21:35
bardzo lubię tarty

bursztynek

07.11.2012 21:35
bardzo lubię tarty

treonina

29.06.2012 11:03
fajne :-)

RenataZ-et

27.06.2012 20:54
uwielbiam takie ciasta

Marta1986

16.05.2012 15:50
super

freekate

29.03.2012 10:47
pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat