Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z kremem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche 1 porcja
Krem:
mleko 1 szkl
cukier 0,5 szkl
mąka 0,5 szkl
żółtko jajek 1
cukier wanilinowy 1 opak
mleko 1 szkl
Dodatki:
owoce
galaretki 2 różne

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z kremem

Ciasto kruche wykładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy w 180 stopniach przez jakieś 20 minut. Mleko i cukier zagotowujemy. Mąkę. żółtko, cukier wanilinowy wymieszać ze szklanką mleka. Całość wlać do gotującego się mleka z cukrem. Mieszać szybko aż zgęstnieje. Galaretki ropuszczamy we wrzątku. Krem wykładamy na upieczone ciasto, kładziemy owoce. Wykładamy tężejące galaretki.
Smaczności

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 07.11.2012 21:35
bardzo lubię tarty
bursztynek 07.11.2012 21:35
bardzo lubię tarty
treonina 29.06.2012 11:03
fajne :-)
RenataZ-et 27.06.2012 20:54
uwielbiam takie ciasta
Marta1986 16.05.2012 15:50
super
freekate 29.03.2012 10:47
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak