Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pzekładaniec z biszkoptem migdałowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szkl
cukier kryształ 1,5 szkl
jaja 8 szt
migdały zmiksowane 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
gorzka czekolada 250 g
masło 250 g
cukier puder 125 g
rum 50 g
masa toffi 1
śmietana 30% 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pzekładaniec z biszkoptem migdałowym

Kroki postępowania

1
Ciasto:żółtka utrzeć z cukrem, dodać 3 łyżki wrzątku, wymieszać i stopniowo dodawać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i migdały zmiksowane.Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z ciastem. Piec w tem.170 c 50 minut.
Krok 1 - Pzekładaniec z biszkoptem migdałowym foto
2
Masa:roztopić czekoladę w kąpieli wodnej ,ochłodzić.Utrzeć na pianę masło z cukrem pudrem, połączyć z czekoladą i alkoholem.Ciasto przekroić na 3 części i smarować kremem i masą z puszki( tu smak kakaowy).
Krok 2 - Pzekładaniec z biszkoptem migdałowym foto
3
Wierzch ciasta posmarować ubitą śmietaną i polać czekoladą.
Krok 3 - Pzekładaniec z biszkoptem migdałowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 17.06.2012 10:10
pychota
Betka 21.04.2012 01:10
świetny jest!;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak