Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z wisien 6 l
miód 3 l

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniak

6 litrów wyciśniętego z wisien soku zmieszać z 3 litrami miodu uważając aby naczynie było nie pełne, nakryć denkiem i trzymać na zimnie. Skoro zacznie się burzyć należy przez parę dni zebrać szumowinę do momentu aż płyn będzie czysty. Po 3 tygodniach zlać zaczyn do barłyki i zakorkować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak