Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrusty piwne kruche

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo 1 szkl.
olej 1 szkl.
cukier 1 szkl.
mąka pszenna 3-4 szkl.
sól duża szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Chrusty piwne kruche

Do dużej miski wsypać większość mąki, dodać cukier i szczyptę soli, dolać olej i piwo.
Zarobić ciasto łyżką, aż składniki się połączą.
Podczas zarabiania dodać tyle mąki, aby ciasto dało się rozwałkować, ale pozostało dość miękkie.
Na posypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto, wycinać szerokie paseczki, każdy naciąć w środku i przeciągnać przez powstały otworej jeden z końców.
Gotowe chruściki układać na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
Piec w temp.180*C przez 12-15 minut, aż będą rumiane.
Po wystygnięciu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 21.03.2013 20:19
polecam spróbować
mic 16.05.2012 19:36
dzis nawet miałem w planach
smakowita 30.03.2012 09:05
na piwie jeszcze nie robiłam ,muszę wypróbować
Habibi 29.03.2012 16:01
*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
jolanta53 29.03.2012 11:35
dzisiaj robię
iziona 28.03.2012 21:29
Fajne takie chruściki :)
Fiffi 28.03.2012 21:28
muszą byc pyszne
Joanna46 28.03.2012 21:22
Ładnie się prezentują.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak