Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płaty fileta w kremowym sosie pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
sól
pieprz
pieczarki 500 g
cebulka
olej
masła 2 łyżki
śmietana 30% 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Płaty fileta w kremowym sosie pieczarkowym

Ziemniaki myjemy , obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Mięso myjemy osuszamy i tniemy na plasterki prószymy solą i pieprzem , podsmażamy na patelni na złoty kolor . Pieczarki myjemy obieramy kroimy w plasterki podsmażamy na maśle , cebulkę siekamy i dodajemy do pieczarek . Mięso z pieczarkami wkładamy do garnka i zalewamy woda , gotujemy około 15-20 minut do miękkości mięsa i zagęszczamy sos wodą z mąką ( 4 czubate łyżki mąki i 200 ml wody ) zagotować . Na koniec wlewamy cały kubeczek słodkiej śmietany . Podajemy z ugotowanymi ziemniakami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.02.2014 18:23
ciekawy pomysł
Wafelek2601 03.07.2012 08:47
Super mięsko
Anna152 25.06.2012 05:02
super
RenataZ-et 25.05.2012 20:44
wygląda apetycznie
Łukasz15 18.05.2012 10:08
mniam
ewaa 20.04.2012 21:03
smaczne
Cukiereczek13 28.03.2012 20:36
świetnie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak