Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
suszone śliwki kalifornijskie 30 dag
miód prawdziwy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
sól 3 szczypty
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką

Schab umyć i przez środek zrobić otwór. Do otworu powkładać suszone śliwki. Mięso natrzeć solą, pieprzem, słodką papryką oraz polać miodem i oliwą z oliwek. Mięso zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Po upływie godziny przełożyć mięso do brytfanny, przykryć pokrywką i piec w piekarniku około 1,5 h w temperaturze 180-200oC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 12.09.2012 17:56
smaczny
Jodaj 29.08.2012 07:13
super pomysł na tą śliwkę :)
Rafał10 09.07.2012 10:41
mniam, taki schabik to coś wspaniałego :)
teresa18 06.07.2012 18:31
SWIETNY SCHABIK
Emiliozo 19.06.2012 22:36
musi byc smaczny
Ela15 12.06.2012 09:39
ekstra
Justyna Jussstiii 07.05.2012 11:53
super polecam
Justyna Jussstiii 07.05.2012 11:53
super polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak