Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydza z grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 4 sztuk
oliwa 4 łyżki
rozmaryn do smaku
folia aluminiowa
bazylia 12 listków
Sól ziołowa jodowana Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydza z grilla

Kukurydzę obrać i umyć.
Oliwę z oliwek wymieszać razem z solą ziołową Prymat.
Przygotować arkusze z folii aluminiowej, położyć na nich po jednej kukurydzy. Polać kukurydzę z każdej strony oliwą z solą, obłożyć bazylią i rozmarynem. Zawinąć (bardzo szczelnie!) grillować około 5-7 minut.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 13.07.2012 19:49
super
caralajna 28.05.2012 07:44
super pomysł
leonkot 25.05.2012 18:15
kocham kukurydzę jeszcze bym ją polała masełkiem
leonkot 25.05.2012 18:15
kocham kukurydzę jeszcze bym ją polała masełkiem
marzenciak1985 25.05.2012 09:17
mniam
Motorek 16.05.2012 09:46
super
ziutula
ziutula 15.05.2012 15:06
zdrowe i smaczne
Anna152 15.05.2012 13:31
fajne danie
gacopierz23 19.04.2012 11:38
muszę spróbować
Cynowa_Beata 16.04.2012 09:42
Ja zostawiam liście, oczyszczam tylko kolby z włosia, Ma wtedy ciekawy posmak :) Szkoda że to jeszcze nie sezon :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak