Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stynka smażona w klarze

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stynka 1 kg
mąka 30 dkg
jaja 4
sól
oliwa
masło 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Stynka smażona w klarze

Posolić stynkę. Rozbić 1,5 szklanki mąki z kilkoma białkami, dodać trochę oliwy i wybić na rzadkawą masę, maczać w tym stynkę i kłaść na gorące masło lub tłuszcz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak