Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki babuni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 szkl.
mąka 2 szkl.
jajko 1
sól szczypta
cukier kryształ szczypta
cukier puder do posypania
olej do smażenia do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki babuni

Do zsiadłego mleka dodajemy wszystkie składniki, dokładnie mieszamy.
Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju kładziemy ciasto formując placuszki, smażymy z dwóch stron.
Ciepłe racuszki posypujemy cukrem pudrem. Można jeść również z dżemem.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 28.03.2012 13:56
Przepis na te racuszki mam od babci. Osobiście uwielbiam je jeść, mogę nawet napisać odważnie, że ja je KOCHAM jeść :) Polecam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak